Monday, July 11, 2011

keINDAHan alam VS keINDAHan cinta bf/gf ?

Assalammualaikum.

Mula sekali , aku nak minta maaf kalau sepanjang aku berKATA-KATA nie , ade menyinggung/mengguris perasaan korgg(ta kira lahh siapa pon).. apa yang aku nak katakan nie adalah ikhlas n harap harap dapadd di ubah oleh kita semua dalam keSESATan kita sendiri... 

ok , aku bukan lah nak berBINCANG , berKONGSI atao apa pon . ini just apa yangg aku lihat n aku alami sendri sepanjangg umur aku 18 tahun . walaupun masihh muda . tp dengan angka 18 nie lahhh aku rasa mcm aku nie da tua sangadd .. *lagi beberapa hari je aku jdy 18 tahun...hehehehe ... ok , berbalik pd cerita yg aku nk ceritakan pd korgg nie kn ... cubakan , korgg nengok balik @ ingadd balik semua memori korgg waktu dulu dulu ? 
CUBA ?????????????????????? jangan lahh setakadd baca je.... cuba ambikk mse 1,2 or 5 minidd korgg pk japp ? 





--------------------------------------------------------------------------------------------------------------



ok ? da pk ? korgg rse , ada ta korg buadd silap kt dunia nie ? ada ta korgg kecikk kn aty mak ayah, adik badik , sdara mara , jiran , kawan kawan korgg ? ada ta ? 
korgg rasa best ke kecikk kn aty dorangg ? korgg mesty ta penahh pk kn yg korgg pernahh kecikk kn aty dorgg semasa korgg berumur 1-5 tahun ? tol takk ? sebab mse nie korg still dengan pemikiran MAINAN , JAJAN n mcm mcm lgy.... tp bile korgg berumur 6-12 tahun , korgg da rse pk prasaan ibu n ayah ... korgg just pk tentang prasaan dorgg . tp korgg ta pulih kn prasaan dorgg.. (ehh , kao ta mcm tu ? adehh , nie bkn ntokk kao . nie ntokk aku n semua yg rse ade berkaitan . DOL !) naik ajee 13 tahun , korgg da rse korgg remaja . korgg pk korgg da besar ntokk buadd segala gala nya .. yeee , aku tao .. sebab dngan umur 13 tahun laaa aku mula jdy bla bla bla bla ... sebab ape ? sbb mse darjah 6 kebawah , aku SKEMA .. aku NERD .. aku LONGOI ! aku slalu di buli... tp bile aku naik form 1 .. aku rse aku da besar .. aku lawan balik dak dak yg selalu buli aku . aku campur dengan BUDAK BUDAK yg hancur .... n pd form 2 , aku bukan manusia... aku setan yg bertopeng kn manusia ... aku pon sme hancur ... hurmmm .. knpe ? sebab mse tu laa aku buadd semua yg budak budak jahat buadd . (soryy gune pkataan JAHAdd , sebab pd umur aku 18 thun , aku rse korg memang JAHADD)... ok , mse aku form 2 , semua aku buadd . aku hisap rokok . cabut sekolahh . lari rumah . aku main AYAM (lao ta tao tayah tao)... n yg paling nyesal skali aku TOGAKK . ;-(.. aku kalao bolee tanak ingadd . sbb aku rse aku berDOSA sangaddd ! tp nk buad mcm mne . bende da lepas . ... mse tu , pemikiran aku ta pk panjang . kawan ajak nie , aku buad . kawan ajak tu aku join .. bodohh lahh senang untuk mengkelasifikasikan aku pd wktu tu... 

mse tu jugak aku ta balik umah , aku overnite mne mne laa . bndar laa . g curi basikal rumah org laa . aduhh budak kecik ! 13 or 14 tahun .. korgg bayangg kn lao korgg nengokk dak dak mcm tu skangg . pd aku lao aku nengokk skang , aku rse aku da pernah alami . so korgg dak dak yg bru nk mcm nie , aku rse korgg baekk ubahh perangai korgg . sbb bende nie sementara. AKU TAHU SEBAB APA KORG SEMUA BUAD BENDA BENDA MCM NIE . korgg nk lagakk gangster kn ? korgg nk jdy leader lahh konon kan ? korgg nk ade back up lahh konon kan ? korgg nak market lahh konon kan ? korgg nk hilang kn stress laa konon kan ? aisehhhhhhh , tayahhh lahhh adik adik ... buang mse . aku da rse . bosan n pk , duit mak bpk korg bgy ntok blajar , bkn ntok beli bende bende tu semua .... haaaaaaa , yeee , skang aku memang yeye @ bajedd . aku pon ta sempurna sangadd . so apa kata kite sme sme ubahh . bolee kn ? 

soryyy , lao kawan kawan baru aku tu mungkin ta percaya kalao aku citee benda benda mcm nie .. terpulang , nie tade kaitan lgsung nan sesapee . just aku rse aku nk jujur n aku nk berubah ... aku tanak minum tuttt n makan tuttt lgy . aku nk minum EPAL gelas besar n CHICKEN CHOP tiap tiap hari .. hehehe . aku tanak jdy dak yg hancur , aku nk jdy PEGUAM ! hehehe . 
just see , akan aku buktikan ! huhuhuhu






HAHAHAHAHA . soryyyy . tade kene mngene kn aku punye tittle nan kt atas nie . hehe . sje jeee nk ckp yg aku bkn BUDAK BUDAK hingusan yg kao lehh ayam ayam kn aku jee . HAHA . sbb ade dak nk langkah aku , HAHA . dahh laa .. cite pasal topic lakkk . citee pasal topicc nie pon ade kene mngene nan pengalaman aku jugakk .. hehe ...cuba korgg yg SUNDAL , MIANG , GATAL nengok picx kt bawah nie...



da nengokk ? amacam ? best ta ? baekk ta ? berair ta nengokk untuk kao si BETINA/JANTAN ? 
HAHAHAHA


ok ... cube korgg nengok picx awek dlm kete tu ? cun ta ? baekk ta  ? mesty korgg pk korgg nk ade awek mcm tu kn ? HAHAHAHA ... (boys only)
apa ekk korgg buadd lao korgg dapadd kapel nan justin bibier ? korgg mesty tak kan lepas kn dye kn ? mesty korgg nk ade kt sbelahh dye slalu kn ? HAHA ... 

cube nengok picx kt bawah nie lakk ...





haaa , apa komen korgg ? HAHAHA . 
ok mcm nie . SEBAB sebenar aku post gambar gambar nie bkn lahh ntokk bezakan dye .. just nk citee tentang apa yg terjadi nan manusia kite skang .. huhu 
okay , cubee korg nengokk perempuan sekaran ... bilee dye CLASH nan boy dye .. apa komen dye kt fb dye ? ape entri dye kt blog dye ? apee tweet dye kt twitter dye ? HAHAHA . semuanya mcm nie ...

'sedihhh nyee . i rinduu dekadd my sygg.. miss gile . please maafkn i . i janji takkan buadd lgy.. i nk u only my love(name).'.. tol taa ? kn kn kn ? HAHAHA
ok then setelah 2 , 3 bulan lepas tu , dye akan ckp:
'hurmmm . searchingg new BF ... i need new BF ntokk lupe kn my EX.. then bla bla bla bla'
then dye pon ade lahh BF bru ... HAHAHAHAHA .. 
nmpak ta jalan cerita dye ? pekaraa nie akan berlaku dlm hidup dye sebanyakk mungkin selagi dye ta rse dye tu PEREMPUAN bakal ISTERI kepada LELAKI.. HAHA .. 
ok , nk tao ta ape yg perempuan skangg pk bilee dye ade kapel ? 
dye akan ckp , hnye bf bru jee dapadd tenteramkn I . .... bilee si wanita nie putus nan si lelaki nie ... si wanita nie pula kapel nan si jejaka ni ... sebab apa dye kapel dgn jejaka ini ? sebab nye adalah untuk melupakan si lelaki tadi ... HAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHA . so korgg pk lahh wahai adik adikk or abg abg or akak akak skalin .. korgg pk ... bilee korgg putus nan bf/gf korgg .. korgg rse gmbar justin bibier or pempuan seksi elok di lihat atau gambar pemandangan ciptaan ALLAH S.W.T elok di lihat  ? mne stu yg korgg rse bilee korgg nengokk korgg lehh tenteram kn jiwa ? ce tengokk ? ce tengok ? HAHA ... 

antara pakwe/makwe yg patut korgg carik ? atau hidayah/nur dpd ALLAH yg korgg nak carikk ? 




soryy lgy skali lao aku nye post mmbuat korgg tersinggungg . aku just nk ckp ntokk KITA sama sama manusia berubah . aku pon belum sempurna . maafkan aku lagi sekali .. 

ingat , tiada kene mngena antara yg dah mati atau belum . just luahan hati daripada seorang insan yg lemah yg bernama APISH n bkn apit . HAHAHAHA . 

<3 <3 <3 Allah ...... 

5 comments:

qiFtiah aHmad said...

wow...dahsyat2...n aq sokong sume yg ko ckp..

apish_hc said...

apee yg kao setujuu tu tonn ? huhuhu ;))

cieda said...

bestnye entry nie ! hah! bru btol

apish_hc said...

aishhh . apee yg betol nyee ? HAHAHA

cieda said...

sbelumm ney t'salah post =.="